در فضای اطلاعاتی و رقابتی امروز، قدرت از آن سازمانی است که اطلاعات صحیح در اختیار دارد. آگاهی از تقاضای بازار، نیازمندی های مشتری، شرایط درونی پیرامون سازمان و تعیین منطقه کسب و کار از ملزومات مورد نیاز یک مدیر برای تصمیمگیری است و تنها هوش تجاری این امکان را فراهم می کند تا با درک صحیح از تغییرات مثبت یا منفی محیط، بهترین راه حل را اتخاذ کند.
از جمله سیستمهایی که امروزه میتواند به تصمیمسازی مدیران سازمانها به منظور برنامهریزی، کنترل و نظارت هوشمند شرکتها و واحدهای زیرمجموعه خود و سنجش میزان دستیابی به اهداف سازمانی کمک کند، هوش تجاری است.
شرکت در جهت چابک سازی خود، استفاده از راهکارهای هوش تجاری را بر مبنای آخرین تکنولوژیهای روز دنیا در دستور کار خور قرار داده است.
با توسعه روز افزون و گرایش رو به رشد سازمان ها به استقرار سیستمهای مدیریت متناسب با اهداف سازمانی و بنا به خواست مشتریان و طرف های ذینفع خود، منطق استقرار همزمان چند سیستم مدیریتی به صورت فراگیر مورد اقبال قرار گرفته.در پاسخگويي به این خواست مشتریان، الگويي را برای مميزی همزمان بر اساس استانداردهای سیستم مدیریت کيفيت ایزو 9001 سیستم مدیریت محيط زیست ایزو 14001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001 و بررسی و يکپارچگی این سیستم ها در حال پیگیری میباشند.
تایید سیستم مدیریت يکپارچه (IMS (Integrated Management System نتيجه موفقيت مشتريان در اثبات انطباق سیستم های مديريت خود با الزامات استانداردهای مرجع بر اساس مقررات موسسات اعتبار دهنده بين المللی است.
مدیریت راهبردی یا مدیریت استراتژیک یک تجزیه و تحلیل در خصوص مسایل مهم و برجسته سازمان است که توسط راهبران ارشد سازمان به نمایندگی از مالکان، به منظور کنترل منابع در محیطهای خارج از سازمان، اتخاذ میشود. این فرایند شامل مشخص کردن ماموریت، چشمانداز، داراییهای سازمان و توسعه برنامههای و سیاست سازمانهای سازمان و همه فعالیتهایی که برای نیل به آنها نیاز است، نیز میشود.
در تعریفی دیگر مدیریت استراتژیک را مجموعهای از تصمیمات و اقدامات مدیریتی خواندهاند که عملکرد بلندمدت یک شرکت را تعیین میکند. مدیریت استراتژیک شامل رصد محیطی (هم خارجی و هم داخلی)، تدوین استراتژی (برنامهریزی استراتژیک یا بلندمدت)، پیادهسازی، ارزیابی و کنترل استراتژی است؛ بنابراین مطالعه مدیریت استراتژیک بر پایش و ارزیابی فرصتها و تهدیدهای خارجی در پرتو قوتها و ضعفهای داخلی یک شرکت تأکید میکند. مدیریت استراتژیک در ابتدا سیاست کسب وکار خوانده میشد. موضوعاتی که در مدیریت استراتژیک مطرح میشود شامل برنامهریزی استراتژیک، رصد محیطی و تجزیه و تحلیل صنعت است.
مدیریت استراتژیک هنر و علم تدوین، اجرا و ارزیابی تصمیمات وظیفه ای چند گانه که سازمان را قادر می سازد به هدف های بلند مدت خود دست یابد. همانگونه گه از این تعریف استنباط می شود در مدیریت استراتژیک برای کسب موفقیت سازمانی بر چندین عامل تاکید می شود که عبارتند از هماهنگ کردن مدیریت، بازاریابی، امور مالی (حسابداری)، عملیات، تحقیق و توسعه و سیستم های اطلاعات رایانه ای. مراحل مدیریت استراتژیک عبارتند از تدوین استراتژی، اجرا استراتژی و ارزیابی استراتژی.
ابن شرکت جهت دستیابی به اهداف و چشم اندازهای خود از راهکارهای مدیریت استراتژیک استفاده میکند.